Sledeći»

Kako je sve počelo...

karadjenovi | 11 Nov, 2009, 16:53 | Generalna | (2394 Reads)

"AVON" je multinacionalna kozmetička kompanija. Kao najveća kompanija direktne prodaje, Avon posluje u preko 140 zemalja sveta i ima gotovo 6 miliona nezavisnih Avon Dama. Avon proizvode čine kozmetički proizvodi, modni nakit i modni detalji, a najpoznatiji Avon brendovi su Avon Color, Anew, Skin-So-Soft, Advance Techniques, Avon Naturals.

Danas gotovo da nema osobe koja nije čula za Avon ili nije probala neki od njihovih proizvoda. A kako je sve počelo? Davne 1886. godine Dejvid Mekonel, prodavac knjiga idući od vrata do vrata kako bi prodavao knjige, poklanjao je svojim kupcima, ženama, uzorak parfema. Posle izvesnog vremena, uvideo je da ga te žene zovu da kupe još knjiga upravo zbog tih uzoraka parfema, da bi ih dobile ponovo.

Rešio je da osnuje svoju firmu  "The California Perfume Company" i posao je brzo napredovao. Ubrzo je  zaposlio prvu Avon Damu: gospođu Albi, istinskog pionira u ovom poslu. U vremenima kada žene nisu imale pravo glasa, gospođa Albi je razvila jedinstven metod prodaje koji i dan danas koriste Avon Dame širom sveta.Zanimljivo je to što je gospođa Albi imala 68 godina kada je počela da radi kao Avon Dama, eto dokaza da godine nisu bitne kada nečim stvarno želimo da se bavimo i kada je motiv veliki! Smile

Dejvid Mekonel je želeo da njegova kompanija postane poznata širom sveta i zbog toga se odlučio da joj promeni ime. Prilikom posete Engleskoj bio je dirnut slicnošcu prirode koja je okruživala njegovu laboratoriju u  Suffern-u na reci Avon, rodnom mestu njegovog omiljenog pisca Šekspira. "The California Perfume Company" zvanično je postala "Avon products Inc." 1939. godine i to je ime zadržala i danas.
Trackback URL: http://www.blog.rs/trackback.php?id=75578
Dodaj komentar
Dodaj komentar

Zapamti me

Comments
[3] [Komentari]| Autor j&g | 19 Nov 2009, 01:44

inspirativno!

[2] [Komentari]| Autor ceca23 | 30 Nov 2009, 19:36

ivana, ona senka, karmin, rumenilo, sta je vec, je uzasno...

[1] Стоматология в Москвe dentaquest.ru[Komentari]| Autor Annavob | 02 Dec 2021, 15:46

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы
https://dentaquest.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
https://dentaquest.ru/